26 oktober 2008

Weekendje Praag

11,12,13 OKTOBER

De Arme Klaren hadden eieren genoeg om voor ’t hele klooster gedurende een jaar pannenkoeken te bakken …. Voor het hogedrukgebied dat zij die weekend richting Praag stuurden zullen wij hen eeuwig dankbaar zijn!!
Naast het schitterende programma dat Mimi had uitgedokterd stond dus ook de zon 3 dagen geprogrammeerd!

En Praag in de zon….aaaah….diegenen die erbij waren zullen het alleen maar beamen : de schitterende pastelkleuren van de stad vol Art Nouveau, en Jugendstil huizen kwamen tot leven! Denk daarbij nog eens “Eté-Indien”-herfstkleuren en jullie kunnen geloven dat onze zintuigen werden vertroeteld!

Onze ogen werden vertroeteld
- vanop de boot op de Moldau, waar we onder de beroemde Karelsbrug en langs de kleurrijke kadehuizen vaarden.
- tijdens de stadsrondrit op de 2de dag, waarbij we de historie van de stad leerden kennen en schitterende stadszichten konden bewonderen
- bij het bezoek van het mysterieuze joodse kerkhof en de vele joodse sinagoges. Eén ervan had duizenden namen van Holocaustslachtoffers op de muren (indrukwekkend!)
Onze oren werden vertroeteld
- door de jazzbandjes op de Karelsbrug
- door onze gids Clara (hoewel …?), waarvan we die eerste dag vermoedden dat ze lichtelijk gedrogeerd was, en voor wie “Práááááááááááág” niet de romantische stad was die wij er in zagen. Zij vond ons wél gewéldig mooie vrouwen, waardoor wij haar vergaven dat ze eigenlijk niets bakte van haar gidsen! De tweede dag bleek ze toch wat wakkerder te zijn en vond ze in ons een geïnteresseerd publiek (wat haar nog méér verwonderde!)
Onze maagskes werden vertroeteld
- De eerste avond was ok zonder meer, maar de spectaculaire locatie op de 6de verdieping van de eeuwenoude Poedertoren, tussen de klokken, maakte veel goed.
- De tweede avond was zonder twijfel Bocuse-waardig! We moeten Monsieur Michelin eens naar daar sturen om wat sterren uit te delen!

Op reis leer je de mensen al eens op een andere manier kennen!
Zo kwamen we te weten:
- Dat Frank in zijn vorige leven eigenlijk terrorist was


- Dat Frank in een vorig leven ook bedelaar was
- Dat Philippe rare gedachten krijgt als hij iemand op z’n knieën ziet zitten
- Dat Fons menukaarten niet alleen leest maar ook gewoon stéélt
- Dat als mannen zeggen wat moe te zijn en naar het hotel gaan, ze eigenlijk bedoelen dat ze er ene gaan drinken in de lokale bar (maar dat is eigenlijk niets nieuws!) … en dat vrouwen hier niet moeten voor onderdoen!- Dat je je op reis niet moet generen om in een Belgisch restaurant Belgische mossels te eten en Belgisch bier te drinken.
- Dat een verplicht accessoire bij Agora een leesbrilletje is (zowel mannen als vrouwen!)
- Dat fietsers fietsers blijven, zelfs als ze met de fiets op de rug over een afsluiting van de autostrade moeten klauteren
- Dat Veerle en Dirk onverbeterlijke romantici zijn, het fietsen laten voor wat het is en zich liever laten rondrijden in een old-timer !
- Dat met Agora op reis gaan goed is voor lach-en buikspieren!!!!!

Mimitje, hartelijk dank voor dit schitterende weekend. ’t Was tot in de puntjes verzorgd, of -om het eens op z’n Mimi’s te zeggen- BIEN SOIGNÉ !!

Geen opmerkingen: