18 maart 2008

De neuzen

Deze vergadering stond volledig in het teken van het PARFUM. Het werd een Soirée Parfumée te Antwerpen. Na de treinreis, namen we de metro tot aan de Groenplaats, want om 20u werden we verwacht bij In Fine op de Grote Markt te Antwerpen.
Ieder persoon herkent instinctief de geur die het best bij haar past,
weet Jean Patout.
Voor In Fine gaat de meesterparfumeur dan ook terug naar de basics
van het vak. De voorkeur voor een bepaalde geur is gelinkt aan iemands persoonlijkheid. Jean Patout parfums waar hij telkens specifieke karaktertrekken aan verbond. We werden onthaald bij In Fine door een dame die de kneepjes van het parfum volledig in de ban had.
Bij de zoektocht naar het ideale mochten wij onze eigen geurzin als gids nemen ..altijd oprecht en onbevooroordeeld. Men ontdekt al ruikend zijn favoriete geur. Deze keuze gebeurt spontaan, zonder erbij na te denken. De neus verstaat een geur nu eenmaal instinctief blijkt.
In de winkel is er geen sprake van ronkende namen en evenmin van
overbodige visuele prikkels. Alle flesjes hebben een sobere vormgeving en zien er hetzelfde uit. De verschillende geuren dragen simpelweg een nummer. Zo kiest men een parfum louter op basis van de geur en laat men zich niet misleiden .
Ondertussen genoten we van elkaars gezelschap, werd er heel wat afgelachen met een heerlijk glaasje champagne !!! (en heel wat chocolaatjes …..hé Pia !! )
Na onze favoriete geur te hebben gekozen ontvingen we elk ons persoonlijk samengestelde parfum. Het werd een super gezellige avond, zeker voor herhaling vatbaar !!!
De thuisblijvers hadden weer es ongelijk !!!


Voor meer foto's moet je maar eens hier klikken.

Deze 25 jaar oude Franse traditie wordt nu eindelijk naar Antwerpen gebracht, 50 authentieke en ambachtelijke parfums, allen met een hoge concentratie aan elementen, waardoor je lang en lekker blijft ruiken.
Het eerste winkeltje van In Fine is dus ontstaan in Velleron in 1979. Toen enkele jaren nadien de collectie meer en meer werd uitgebreid , opende een tweede filiaal in Sainte Marie de la Mer, een typische Zuid Franse badgemeente aan de Middellandse Zee. Iets later volgden dan nog Parijs en Avignon.
België, met een duidelijk oog voor nieuwigheden, heeft dit opgemerkt en de eerste winkel van In Fine zag het daglicht in Antwerpen. Een exclusief parfumhuis op de Antwerpse Grote Markt, het is weer eens wat anders. De locatie lijkt misschien niet voor de hand liggend, maar is wel degelijk het resultaat van een weldoordachte keuze. De klant komen speciaal naar hier om in alle relaxte hun ideale parfum te ontdekken. In Fine heeft bewust gekozen om in een volledig apart circuit zijn parfums voor te stellen, net omdat een parfum zo belangrijk is. Op een hele aangename, gezellige, rustige en vooral accurate manier, ga je al ruikend een gepaste en in het bijzonder ook
een hele aparte parfum ontdekken.
Als je echt iets unieks en uitgesproken wenst en niet meer in de rij van massa parfums wil lopen. Niemand is graag de grijze muis van het gezelschap, dus een uitgesproken en apart parfum is steeds heerlijk om mee te pronken.
Ondertussen is er in Antwerpen een tweede winkel geopend in het Grand Bazar Shopping centrum aan de Groenplaats en opent er in september een derde winkel in Brussel.

1 opmerking:

Veerle DJ zei

neuzeneuze !! Toffe foto's !