27 oktober 2008

Verslag Oktober

Vergadering
Veerle heette iederéén van harte welkom en in het bijzonder Karolina Lossie die de cd kwam voorstellen ter nagedachtenis van haar enige dochter Natalie, de opbrengst van de verkoop gaat integraal naar 2 goede doelen waaronder Agora 7 waarvoor onze hartelijke dank. Ook Hilde en Eleni de past voorzitsters van LC Lokeren kwamen ons uitnodigen voor de nieuwste James Bond film die zal doorgaan op woensdag 12 november.
Als gastspreekster kwam Marina Van Peteghem ons een woordje uitleg geven over “Voetreflexologie “
Zij nodigde de jarigen van september Luce en Sabine uit en gaf hen een voetmassage met bijhorende uitleg.
Veerle meldde ook dat de modeshow zal doorgaan op vrijdag 27 maart as,
Dit voorstel kwam van UNIZO om samen met de winkels van Lokeren een modeshow te organiseren. Onze eerste vergadering met hen zal volgende week plaatsvinden, we zullen jullie in het verslag van november hier meer over kunnen vertellen , noteer alvast deze belangrijke datum !!!!!

VOETREFLEXOLOGIE
Wat is voetreflexologie?
De gedachte achter de methode van reflexologie is dat ziek zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Het doel van reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen.
Voetreflexologie gaat ervan uit dat alle organen en weefsels een punt in de voet hebben waarin ze weerspiegeld worden.
Hoe werkt voetreflexologie?
Door middel van massage, druk en warmtetoevoer kan de voetreflexoloog blokkades die zich in je lichaam hebben gevormd, opheffen. Deze blokkades word je tijdens de massage gewaar doordat je last krijgt van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid, transpiratie, kleurverschil... De plaats waar je last krijgt, geeft aan welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost, is je lichaam in staat zichzelf te genezen. Een voetreflexoloog geneest dus niet, hij helpt je om te genezen. Hij gaat ervan uit dat hij de mens als geheel behandelt en niet alleen dat gedeelte van de voet dat pijn doet.
Welke kwalen kunnen met voetreflexologie worden behandeld?
Hoofdpijn, nek- en schouderklachten, spijsverteringsproblemen, slaapstoornissen, slechte bloedsomloop, klachten van de urinewegen, depressie.
Hoe verloopt de behandeling?
Je neemt plaats op een comfortabele ligbank en je doet je schoenen en kousen uit. De voetreflexoloog zal je voetzolen eerst lichtjes masseren en gaat gaandeweg op zoek naar pijnlijke plekken of zones met een veranderde huidstructuur. Op basis van die tekenen kan hij bepaalde verborgen kwalen in je lichaam opsporen. Vervolgens drukt en wrijft hij krachtig op die plaatsen, met zijn vingertoppen en nagels. Deze massage kan soms een onaangenaam gevoel geven, zowel in je voeten als elders in je lichaam, maar echt pijnlijk is het zelden. Een behandeling duurt ongeveer drie kwartier.
Eventuele risico's
Tijdens de behandeling kan je last hebben van meer dan normaal transpireren, het koud of juist warm krijgen, prikkelingen, geeuwen/ slaperigheid, opkomende emoties, maar dat geldt zeker niet voor iedereen

STENEN BRUGFEESTEN
Dit gebeuren had plaats op zaterdag 20 september in Eksaarde.
Aanwezige Agora-dames : Carine, Katrien , Christine met Ignace en Mimi. Het was een fijne avond, super ambiance…de tijd vloog voorbij. En het was voor het goede doel, volgende keer hopen we jullie ook talrijk te mogen verwelkomen !!!
Carine, Katrien, Christine en Mimi tijdens de tombola.
Meer foto’s neem een kijkje :

TOMBOLA
And the winner is Tine.
Komende activiteiten Nationaal & Intervationaal Agora
Club agenda:
22 nov. 08 Charter A.C. 8 Zolder : Veerle DJ, Chris C , Martine
Mussche, Pia en Carine.
13-14 dec 08 Kerstmarkt : Lokeren Agora 7 met oliebollen
7-15 feb 09 Charter Meterclub Louis Trichart-Krugerpark Zuid-
Afrika
Afgelopen activiteiten
15 oktober 20jaar LC Namur : aanwezig Philippe en Mimi, Jocelyne
Parizel Past Nat Agora, Magali en John , Nat Voorzitster LC, Rina en
Alain, Past Nationaal Voorzitster LC
Het was een zeer geslaagd jubileum, de dames genoten van een bezoekje aan het museum van Félicien Rots terwijl de heren de plaatselijke wijnkelder onveilig maakten, de lunch ging door in Restaurent L’Essentiel, te Temploux waar we genoten van exquise gerechten !!
Het bezoekje werd afgesloten in de tuin waar we nog enkele leuke kiekjes schoten als “souvenier” !!!!
De Voorzitster Béatrice Plennevaux was dan ook fier dat we met 3 ladies van “ de vlaanderen “ aanwezig waren, we hebben dat met heel veel plezier gedaan !
Werkgroep Kerstmarkt
Katrien Kelem (verantwoordelijke), Andrea, Karin en Mimi
Bedanking
Aan alle AGORA-GIRLS ... de voetbalschoentjes zijn ondertussen in Brazilie .... even was het moeilijk aan de grensovergang .. douane controle maar uiteindelijk hebben zé begrepen dat wij (Greetje em ik) dus geen illegale handel drijven in voetbalschoenen em dat het een GIFT is voor de NGO Mãos que se ajudam ...
Um grande abraço – Fons em Greet (foto’s volgende maand hierover !

IN DE KIJKER
Deze maand staat Carine Everaert in de kijker.
Zij is een echte straffe madam, fulltime job, steeds paraat om zich in te zetten voor het goede doel ….hoedenmaakster… kortom UNIEK !!!
Zij was Voorzitster van LC Lokeren, Zone I Voorzitster, Nationaal
Voorzitster in 2005 en voordien Nationaal Shoplady..mijn voorgangster die mij wegwijs hielp in het aankopen van allerlei gadgets & we waren dan ook vaak samen op pad. Carine heeft 2 dochters en dat ze ook een groot DIERENHART heeft , wisten we bijna allemaal !!
Welk boek ligt er op je nachtkastje:
Jammer genoeg geen boek rond mijn bed (nachtkastje heb ik ook niet)dit omdat ik altijd als een ..... (steen of zoiets!!) in slaap val
Met welke acteur zou je wel es een nachtje willen stappen : Met Harrison Ford (kwestie van een beetje actie!)
Lievelingsmuziek:
Ilse De Lange
Lievelingsgerecht:
Franse,Italiaanse en Belgische keuken Als ik terug van een reis kom heb ik
altijd zin in een goeie Filet-pure met pepersaus en frietjes.
Droomstad:
Ik ben liever in de natuur dan in een stad. Maar goede herinneringen heb ik aan PETRA de roos-rode stad in Jordanië, die half zo oud is als de tijd, en die ik te paard bezocht!
Tevens vertoef ik graag in Jerusalem, de heilige stad in Israël. Daar hangt ECHT iets in de lucht
Hobby's:
Paardrijden, diepzeeduiken en skieën
Als ik maar bezig ben....EN.... dieren en mensen rondom mij heb!
Je gaat nooit de deur uit zonder: Kleding en te kijken of alle lichten uit zijn , op te letten dat mijn honden niet achter de poesjes van ons Katrien zitten. Te kijken of de konijnen van ons Kaat nog allemaal gezond zijn.
Mijn witte bosduifjes te checken of ze al of niet op hun ei zitten, Finette, Vesta en Sfika (drie kleine minipony’s) te roepen en ze te zien galoperen(naar mij) en Hanah en Yifat, mijn twee ezeltjes hun groet te hebben beantwoord en eens te strelen.
Dankjewel Carine !
Carine , met haar lievelingshonden !!!
Volgende maand :
Dinsdag 4 november
VIZIT wandeling door Gent
Afspraak bij Veerle op de Parking om
18u50 ten laatste en we kunnen daar samenrijden richting
Gent.
Afspraak Vrijdagmarkt : vertrek wandeling stipt om 19u30
Prijs = 40 euro
Info & meer foto’s– zie onze blog
www.clubagora7.blogspot.com
Contact-lady Pia
gsm : 0476 / 89 66 58
pia@creafor.be
Herfstgroeten,
Mimi

Geen opmerkingen: